maandag 16 mei 2022

Uitnodiging Sacramentsprocessie Sint Odilienberg 19 juni om 10.00u – een spektakel met meer dan 300 deelnemers



Op zondag 19 juni 2022 om 10.00u vertrekt met drie kanonschoten de Sacramentsprocessie in Sint Odilienberg.
Een processie is een bidtocht. De deelnemers trekken rond, zingen en bidden. Wat is bidden? Bidden is spreken  met Onze Lieve Heer. We mogen alles zeggen wat er in ons hart leeft: we mogen God alles vragen, we mogen hem danken en we mogen hem loven; zeggen dat we blij zijn dat wij er mogen zijn.
We bidden dus op Sacramentsdag- maar dat is niet zomaar een bidtocht. We bidden we niet alleen maar God zelf trekt met ons mee en zegent ons. In de Sacramentsprocessie die van tijd tot tijd stopt bij een rustaltaar om te zingen en de plaats te zegenen met het Allerheiligste smeken we speciaal Gods zegen af en we bidden, dat God de mensen in het dorp en de deelnemers mag beschermen en hun gebedsintenties mag verhoren. Die bescherming en die hulp hebben we allemaal nodig - ook als we niet zo vaak of zelfs nooit in de Basiliek komen. Net zoals U Christoffel in de auto plakt, een palmtakje wil hebben en de gevorderden ook het askruisje.
De Sacramentsprocessie in Sint Odilienberg is geen gewone Sacramentsprocessie. Het is een spektakel, een religieus en cultureel schouwspel, een beetje zoals The Passion, maar dan anders. Een deel van de deelnemers is verkleed in het  kader van het thema: "Leven als volgeling van Christus". We hebben een Engelbewaardersgroep, een Mariagroep, een Evangeliegroep, een Sacramentengroep, een Wirogroep en een Doopselgroep. Om 10u staat de stoet van meer dan 300 deelnemers klaar om biddend en zingend door het dorp te trekken!
De Harmonie Juliana en de Fanfare St. Wiro doen mee -en die hebben we hard nodig voor de muziek en het ritme om te lopen. Hetzelfde geldt voor de schutterij Prins Hendrik, en onze eigen Ambrosiusbroederschap. Zij beschermen het Allerheiligste. Een maquette van de Basiliek en de beelden van de HH. Wiro, Plechelmus en Otgerus en de H. Odilia nemen we mee. Ook het prachtige Mariabeeld uit de Basiliek met de titel Zetel der Wijsheid gaat mee.


Op het einde wordt het Allerheiligste, gedragen door de Pastoor onder het baldakijn, voorafgegaan door Broeders van Liefde, de Kanunnikessen   van het Heilig Graf, de acolieten en misdienaars, en gevolgd door het  Kerkbestuur, de deputatie van de gemeente Roerdalen onder wie de Burgemeester en van de provincie, daarachter trekt het Zangkoor Sint Otgerus en .... de overige gelovigen die willen, Wij nodigen U graag uit!
Is de ervaring anders wanneer je meeloopt dan wanneer je staat te kijken? Natuurlijk, denkt U echt dat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong liever bij de supporters op de tribune zouden willen zitten dan zelf mee te doen? Echt niet! Wie wil verkleed meedoen aan het schouwspel moet zich snel melden! Sluit je anders aan bij de groep mensen (groot en klein) die solidair meelopen om Gods zegen af te smeken.
Meer informatie over de processie: zie onder deze link

Downloaden foto’s via WeTransfer

Inlichtingen: Zr. M. Johanna (Erica Schruer) – priorijthabor@priorijthabor.nl of schruer@schruer.nl  
Telefoon: 06 21 20 15 13

.