woensdag 3 november 2021

Vandaag werd in de Basiliek op de Kerkberg het Hubertusbrood gezegend en uitgedeeld. "Help ons, op de voorspraak van de H. Hubertus, niet alleen aan onszelf te denken"

In de basiliek te Sint-Odiliënberg wordt 3 november tijdens de H. Mis van 8 uur het hubertusbrood gezegend en uitgedeeld en nuchter gegeten na de H.Mis. Omdat Sint Hubertus eens een man van hondsdolheid genas, wordt hij speciaal aangeroepen tegen deze ziekte. Ook aan de honden wordt daarom een stukje van het hubertusbrood gegeven.



Vanmorgen werd het Hubertusbrood in de basiliek van Sint Odiliënberg gezegend na het volgende gebed:

Heer, onze God, Schepper van de wereld, wij danken U voor het brood, de vrucht van de aarde en van menselijke arbeid. Uw Zoon heeft het brood gezegend en aan hongerigen te eten gegeven. Op de avond voor Zijn lijden gaf Hij in het teken van het brood zichzelf als voedsel aan Zijn Apostelen.
In Zijn Naam vragen wij U: zegen dit brood, stil onze honger en geef ons Uw kracht, behoed ons voor alle gevaren en ziekten en leid ons op de weg naar het heil. Help ons, op de voorspraak van de H. Hubertus, niet alleen aan onszelf te denken, maar maak ons bereid anderen te helpen en onze eigen gaven te delen met onze medemens. Laat ons in gemeenschap met alle mensen Uw goedheid prijzen, vandaag en alle dagen, tot in eeuwigheid. Amen.