zaterdag 23 april 2022

Uitnodiging - Internationaal bekende schola zingt in Basiliek Sint Odiliënberg in Hoogmis op 24 april 2022- Beloken Pasen


Op zondag 24 april 2022 om 9.30 uur zingt de Schola Cantorum van het Ward-Instituut tijdens de eucharistieviering in de basiliek van de H.H. Wiro, Plechelmus en Otgerus te Sint Odiliënberg de gezangen van Beloken Pasen.

De scholaleden, afkomstig uit Limburg, Brabant en Belgisch Limburg, zijn allen enthousiaste zangers van het gregoriaans en vertrouwd met de semiologie, een wetenschap die zich bezig houdt met de allereerste muzieknotaties uit de vroege middeleeuwen.

Binnen liturgische vieringen en met het uitvoeren van concerten wil de Ward-Schola, onder leiding van Cyriel Tonnaer, de belangstelling voor het gregoriaans stimuleren en een bijdrage leveren aan het behoud van het gregoriaans in de eredienst.

Gregoriaanse gezangen geven aan bijbelteksten een extra dimensie, bieden ons als het ware een muzikale exegese door welluidende verhoudingen tussen woorden en tonen.

In de loop van haar 57-jarig bestaan verzorgde de Ward-Schola vele radio- en televisie-uitzendingen in binnen- en buitenland, bracht diverse CD’s uit en maakte vele concertreizen o.a. naar Salzburg, Rome, Parijs, Lille, Luxemburg en Chartres. De Schola is een graag geziene gast op festivals voor religieuze muziek. Zo nam het koor diverse keren deel aan het Internationaal Gregoriaans Festival van Watou, een festival van wereldfaam.

Het optreden van de Schola tijdens de eucharistieviering in Sint Odiliënberg wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële ondersteuning van de mr. PAUL DE GRUYTER Stichting.