vrijdag 17 december 2021

Status Cafe Smeets - Gemeente Roerdalen communiceert met bezwaarden via de krant.


 In de Limburger van vandaag lezen wij het volgende:

Het massale protest tegen het verdwijnen van café Smeets in Sint Odiliënberg is door burgemeester en wethouders van Roerdalen van tafel geveegd. Wat B en W betreft komen in het café straks zes woningen.

In het dorp ontstond afgelopen voorjaar een storm van protest tegen het verdwijnen van het oude dorpscafé. Er werd zelfs een stichting opgericht en een petitie voor behoud van het café ondertekend door 1300 mensen, inclusief bekende Nederlanders als Connie Palmen en Huub Stapel. Ook de stichting diende bij de gemeente een bezwaar in.

Het college schaart zich echter achter het oordeel van een bezwarencommissie, die op basis van een hoorzitting in september oordeelt dat vijf van de acht ingediende bezwaren ongegrond zijn. De overige drie bezwaren krijgen het stempel ‘niet-ontvankelijk’. Wat de argumenten van de commissie precies zijn, was deze week nog niet duidelijk.

We hebben deze week bij de gemeente geïnformeerd naar de status en kregen geen antwoord. Nu lezen wij in de krant wat die is. Verder commentaar overbodig.