maandag 3 mei 2021

Dag 3 Noveen tot de heilige Wiro, Plechelmus en Otgerus, apostelen van het geloof in onze streken. Laten we vol vertrouwen uitzien naar betere tijden.


In onze herinnering leven de heilige Wiro. Plechelmus en Otgerus voort als trouwe geloofsverkondigers die met onuitputtelijke ijver vele mensen uit de duisternis van het ongeloof tot het licht van de waarheid hebben geroepen. Zo hebben zij als Gods vrienden eeuwige roem verworven. 
Een gedeelte van het eerbiedwaardig gebeente van de drie Heiligen rust in het reliekschijn onder het altaar van de parochiekerk op de Kerkberg, waar dagelijks de verrezen en levende Christus aanwezig komt in de H. Eucharistie bij het consacreren van brood en wijn.  De heiligheid van de drie Heiligen verwijst tenslotte altijd naar de absoluut Heilige: God Zelf. In 2014 keurde Congregatie voor de Geloofsleer voor de Kerkberg het proprium van de heilige Wiro, Plechelmus en Otgerus voor onze parochie goed. 

Wij bidden uit dankbaarheid voor de missionaire arbeid van deze heiligen waaraan wij  de schat van ons geloof te danken hebben, die ons ook door deze moeilijke tijd haalt waarbij wij vol vertrouwen uitzien naar betere tijden.

Wij bidden dit jaar om de voorspraak van onze heiligen heel bijzonder om het einde van de corona-pandemie en alle intenties die daarmee verbonden zijn.

Wilt U ook een kaars opsteken?
We hebben twee modellen beide met coronacrisiskorting:
Kaars 1 drie branddagen EURO 1,50 per stuk
Kaars 2 negen branddagen (noveenkaars) EURO 2,50 per stuk

Hoe kunt U betalen?
envelop in brievenbus klooster adres Aan de Berg 3, Sint Odilienberg (hiervoor niet aanbellen s.v.p.)
bank: NL41 INGB 0004 1591 27 ten name van H.D.L.M Schruer (zr. Johanna) met vermelding aantal en type kaarsen- U kunt ook een intentie vermelden die we meenemen in ons degelijks gebed waaraan ook deelnemers van de Gebedsgroep buiten het klooster meebidden.

Dagelijks bekijken we de betalingen en steken we de kaarsen voor U op.