woensdag 14 juli 2021

Kort weerbericht vanuit de Priorij Thabor. Vertrouwen op de Voorzienigheid is ook nu de enige optie.

  Vlak voordat we gisteren gingen slapen, zag een van ons bijgaand bericht:


In 1992 is het water van deaanpalende Roer hier gekomen tot aan de trappen van de Basiliek. Het oud-klooster ligt hoog en droog, de |Jozefbouw met op de begane grond de grote kloosterbibliotheek ligt lager aan de kant van het Hoosdenerbroek. 

We probeerde de waterstand van de Roer on line te vinden maar alles was overbelast en werkte niet, zoals het bij een dreigende ramp betaamt. Ook hier konden we trouwens toch niets aan doen. Na overleg per whatsapp resteerde de slotsom dat nu vertrouwen op de Voorzienigheid ook in dit geval de enige optie was. Het heeft gewerkt. Vanmorgen was de Roer wel buiten de oever maar nog niet tot aan het bankje -foto volgt - ligt buiten het slot. 

De app waterstand Limburg werkt nu wel en we hebben zelfs een eigen peilpunt voor de deur:


 Aan de kant van het Hoosdener Broek rukt het water op, maar daar schrikken we op zichzelf niet van want dat gebeurt ieder jaar:


Het bericht van Meteo Roerstreek -die altijd trouw in de lucht is-, is niet verontrustend, maar dat dachten wij leken gisteren ook:


De gemeente Roerdalen is in staat van paraatheid, wegen worden afgesloten:


Zojuist pop-up bericht L1 is nu calamiteitenzender.

Wa maken ons op voor de processie en de H. Mis van de Kerkwijding van de Basiliek van het H. Graf van Jeruzalem - link volgt.