vrijdag 30 april 2021

Dag 1 Noveen tot de heilige Wiro, Plechelmus en Otgerus, apostelen van het geloof in onze streken



“De wijsheid van de heiligen wordt met ere vermeld onder de volken en de Kerk verkondigt hun lof; hun namen blijven voortleven door alle tijden” (cf Sir 44,15.14) zo horen wij op 8 mei in de intredezang en in de eerste lezing!

Daarmee eren wij op 8 mei bijzonder de heiligen Wiro, Plechelmus en Otgerus. 

Heilige mannen die zich eeuwige roem hebben verworven, heeft God ons gegeven in de Angelsaksische geloofsverkondigers Wiro, Plechelmus, bisschoppen, en de diaken Otgerus. In het bisdom Roermond zijn hun namen bijzonder verbonden met Sint Odiliënberg, maar ook met de stad Roermond zelf. Wij bidden dit jaar om de voorspraak van onze drie eigen heiligen tot het einde van de coronapandemie en alle intenties die daarmee verbonden zijn.

Vandaag beginnen we met een voorbereidingsnoveen. Wat is een noveen? Een noveen is een reeks van negen dagen waarop men op een bijzondere wijze tot God bidt, ter verkrijging van een gunst of ter voorbereiding op een grote feestdag.

Intenties om voor te bidden zijn er genoeg: dit is onze lijst voor deze maand. U hebt vast zelf ook Uw eigen intenties. Wilt U dat we met U meebidden geef ze dan eventueel geaninimiseerd aan ons door op gebedsgroep@kerkberg.nl 

Wilt U ook een kaars opsteken? Wie een kaarsje opsteekt bij Maria of bij een andere heilige en om voorspraak bidt bij de verhoring van zijn gebeden, wil dat er -als hij is vertrokken- een stoffelijk, waarneembaar teken achterblijft, waarmee als het ware de herinnering aan zijn gebed achterblijft. We doen we graag voor U, als U niet zelf naar de Basiliek kunt komen.
We hebben twee modellen beide nog steeds met coronacrisiskorting:
Kaars 1 drie branddagen EURO 1,50 per stuk
Kaars 2 negen branddagen (noveenkaars) EURO 2,50 per stuk

Hoe kunt U betalen?
envelop in brievenbus klooster adres Aan de Berg 3, Sint Odilienberg (hiervoor niet aanbellen s.v.p.)
bank: NL41 INGB 0004 1591 27 ten name van H.D.L.M Schruer (zr. Johanna) met vermelding aantal en type kaarsen- U kunt dan ook een intentie vermelden die we meenemen in ons degelijks gebed waaraan buiten de zusters ook deelnemers van de Gebedsgroep buiten het klooster meebidden.

Dagelijks bekijken we de betalingen en steken we de kaarsen voor U op.