woensdag 17 maart 2021

Oproep: stem op Roerdalen voor 'Wandelgemeente van het jaar'! Iedere stem telt want de verschillen zijn piepklein! De verkiezing sluit op 19 maart om 18.00 uur.

Dat je in Roerdalen heerlijk kunt wandelen en genieten van het kleine geluk weten al heel veel mensen. Ook wandelkrant ‘Te voet’ heeft dit nu ontdekt. Zij nomineerden Roerdalen als één van de drie finalisten en daarmee kanshebber voor de titel ‘Wandelgemeente van het jaar 2021’. Breng nog snel uw stem uit en help gemeente Roerdalen aan de winst! Stemmen kan tot 19 maart.

De verkiezing begon voor de gemeente Roerdalen direct met een tegenvaller: omdat de Roer buiten haar overs trad, kon de jury de beoogde Rode Beek Wandeling niet afleggen. „Vervelend, maar geen ramp. Gelukkig is Roerdalen heel divers en kon er daarom snel een andere wandeling georganiseerd worden”, zegt Laurens Bijl. Ondanks dat de plannen op de valreep omgegooid moesten worden, is het rapport dat de eindredactie van wandeltijdschrift Te Voet heeft uitgebracht zeer positief: op vrijwel alle gebieden wordt de gemeente de maximale score toegekend.  Het verharde rolstoelpad, de kinderspeurtocht langs geluksplekjes en de aanwezigheid van twee ‘premium’ wandelroutes vielen bij de jury van het blad in de smaak.

Daarmee worden de twee andere genomineerden, Loon op Zand en Landert (beide in Noord-Brabant) puur op score afgetroefd. Maar de uiteindelijke winnaar wordt deels uitgekozen op basis van een publieksstem. De winnaar mag een jaar pronken met de titel, en krijgt een artikel in het blad. Te Voet heeft een oplage van ongeveer 36.000.

Elk jaar roept wandelkrant ‘Te voet’ een nieuwe gemeente uit tot Wandelgemeente van het jaar. Uit alle inzendingen selecteert een vakjury drie kandidaten. Dit jaar viel de keuze onder andere op Roerdalen! Onlangs maakte de vakjury een wandeling door onze gemeente. We adviseerden hen een mooie wandeling langs onder andere de vennen en de geluksplekken op de Meinweg. Hoe de vakjury de wandeling ervaren heeft, leest u op www.tevoetonline.nl. Hier kunt u tot vrijdag 19 maart ook uw stem uitbrengen op onze gemeente!

Dank namens de gemeente en alle bewoners!