woensdag 14 oktober 2020

Thema Retraite 2020 Bemoediging en troost


Bemoediging en troost -  dat is dit jaar het thema van onze retraite.

Wij leven in een tijd die schreeuwt om bemoediging en troost in een wereld die nog meer dan anders op stelten staat, waarop we geen greep hebben en waarin we van dag tot dag moeten zien te overleven ... in het licht van Christus.

Onze gedachten gaan daarbij U naar de zieken die de gevolgen ondervinden van de coronapandemie, maar ook naar allen die de financiële gevolgen ondervinden en naar degenen die werkzaam zijn in de zorg. Ook bidden we om wijsheid voor onze beleidsbepalers en we hopen dat zich openstellen voor de leiding van de H. Geest. 

De gebedsintenties van de Kerkberg Gebedsgroep zijn een spiegel van de noden die onder de mensen van nu leven - en daar bidden we ook tijdens de retraite voor, nog meer dan anders omdat een aantal taken even op een lager pitje gaan en we ook geen recreatie hebben.

Hoe onze inleider die thema zal gaan invullen weten we niet. Onze eerste gedachte bij het thema was Jesaja 40,1: CONSOLAMINI POPULE MEUS - Troost U mij, troost U mijn volk. We zingen de tekst ieder jaar in de Advent bij het Rorate waarvan ook de overige inhoud een schreeeuwende bede is om te worden getroost en verlost. Volledige muziek en tekst met vertaling

Ook dit jaar zullen we vanaf zondag retraitesnippers plaatsen zo kan wie wil een beetje met ons meeleven en meebidden. We zijn iedere keer weer verrast, als we horen dat mensen op die manier met ons willen meeleven - en we voelen ons ook voor hen binnen onze mogelijkheden verantwoordelijk.

Hebt U juist in deze tijd behoefte aan bemoediging en troost, omdat U alleen bent of zich allen voelt, of bang bent voor wat er nog komt of kan komen, mail ons dan op contact@kerkberg.nl of spreek in op de voicemail van 06 58 77 07 45. Wij bellen U dan als regel tussen 19u en 20u. ook tijdens de retraite!