vrijdag 6 november 2020

Wat gebeurt er op 7 november aanstaande in de Basiliek bij de viering van het professiefeest? Draaiboek met teksten - versie 061120

Er komen in verband met de protocollen van de NL Bisschoppen maximaal 30 genodigden naar de H. Mis in de Basiliek.

Wie niet naar de Basiliek kan komen, kan de plechtigheid direct volgen dankzij EJAUDIO:

zie onder deze link de beschrijving om de plechtigheid on line te volgen.

Celebranten:
Hoofdcelebrant is Pastoor Dr. H.D.D, Achten, gepromoveerde aan de Gregoriana in Rome in de fundamentele theologie, thans Pastoor te Elslo en Pastoor van zr. Josephine ten tijde van haar intreden.
Concelebranten zijn: 

Pastoor J. L'Ortye, pastoor van de Parochie van de HH. Wiro, Plechelmus en Otgerus, rector van de Basiliek;Pater Dr. A. Jaakke, Bijbelexpert, begonnen als Benedictijn van de Adelbertabdij te Egmond, thans priester van het bisdom Haarlem.Misformulier van de H. Willibrord in het Nederlands. 

Voor de lezingen van de Heilige Schrift zie deze link met als altijd veel dank aan Pastoor F. Dohmen en de Dionysiusparochie in Heerhugowaard.

De organist en de zusters zullen de vaste en wisselende (Gregoriaanse) gezangen zingen, zoals dat buiten coronatijd iedere zon- en feestdag gebeurt. Teksten van het Hoogfeest van Sint Willibrord, muziek uit het Graduale Romanum.

Na de homilie van Pastoor Achten zal zr. Joséphine haar Geloften hernieuwen met een speciaal voor haar gemaakte jubileumkaars die na de plechtigheid zal opbranden bij het tabernakel in de kloosterkapel ten teken van  het aan Christus gegeven leven.

Na de Mis wordt het Te Deum gezongen (met verzen en gebed afgesloten). Zie onder deze link tekst, vertaling en uitleg van het Te Deum.