zondag 15 juli 2018

Daverende opening Odiliazondag 2018 - van onze geheime correspondent. Kom op tijd voor het lof om 15.00u!

Op het Kerkplein was onvoldoende parkeerruimte. Voor een goed plaatsje moest je vroeg komen. Het koor was al zeer sterk opgekomen  -en nog extra versterkt door mensen uit Vlodorp. Alle plaatsen op het priesterkoor waren gevuld. Vele kaarsen, lichtjes en noveenkaarsen werden aangestoken bij Odilia . Zij was voor de gelegenheid was afgedaald naar altaartreden (compleet met kaarsenbakken). Odilia deed dat toen de kerk gesloten was voor publiek.

Gelovigen kwam ook te voet, met de fiets en, zeer passend ook per rolstoel.We zongen de sequentie van Odilia uit de Elzas, het lied Van Odilia van Keulen maar het meest daverend ons eigen Odilialied (componist Gerard Sars).

Gloedvol preekte de Pastoor (misschien krijgen we de tekst nog), aan het einde van de H. Mis vond besprenkeling plaats met Odiliawater, velen kwamen na de H. Mis persoonlijk de relieken vereren en wie niet tot het lof kon blijven, kreeg alvast de persoonlijk Odiliazegen.

Naar schatting 160 mensen kwamen na de H. Mis naar de Priorij om koffie met vlaai te drinken, om nog wat na te praten en te kijken naar Odiliafilmpjes (volgen). Als U om 15.00u nog een zitplaats wilt hebben kunt U beter nu alvast vertrekken.

Odiliaverering voor de H. Mis.



 De H. Mis


 

Sint Odilia rust nu even uit tot om 13.30 de basiliek weer opengaat
Koffiedrinken in de Priorij