zaterdag 14 juli 2018

Alles is klaar voor de viering van Odiliazondag - Het is nu aan U al dan niet op de uitnodiging in te gaan.

Morgen is de grote dag. De basiliel is klaar, de kaarsen liggen klaar, de waterflesjes staan klaar, de paramenten liggen klaar, de boekjes liggen klaar, het Otgeruskoor en de zusters hebben gerepeteerd, de preek is klaar en alles is in gereedheid voor het feest van morgen.

Er bellen mensen op uit Nederland en Duitsland hoe laat de kerk morgen open is, er vragen mensen of na de H.Mis en het lof de zegen kan worden ontvangen.

Na  de H. Mis is er gelegenheid de relieken te vereren en wordt collectief de Odiliazegen gegeven.
In het lof vindt de besprenkeling met Odiliawater plaatsen, kunnen de relieken worden vereerd en kan kan persoonlijk de Odiliazegen worden uitgereikt.

Het wachten is nu op U!

Programma:
09.30 u: plechtige Hoogmis in de basiliek van Sint Odiliafeest – Odiliazondag (opgeluisterd door het St. Otgeruskoor),
aansluitend gelegenheid tot reliekenverering
Aansluitend koffie drinken bij de zusters in klooster (naast de basiliek),
waarbij filmpjes worden vertoond over de H. Odilia
15.00 u: Plechtig Odilialof (opgeluisterd door het St. Otgeruskoor)
met zegening van en besprenkeling met het Odiliawater en gelegenheid om een persoonlijke zegen op voorspraak van de H. Odilia te ontvangen (ook wel genaamd Odiliazegen), voor blinden, voor zieken, voor iedereen die steun nodig heeft,
en aansluitend weer gelegenheid tot reliekenverering
daarna om 17.00u Gregoriaanse vespers in de basiliek (inleiding 16.45u)

Odiliazondag kent een overvloed aan genaderijke momenten. Voor wie het palmtakje, het askruisje, de Blasiuszegen en het Hubertusbrood iets betekenen, zal dat direct duidelijk zijn. Soms is genade stoffelijk tastbaar. Zo ook op Odiliazondag. De wonderen die door pelgrims door de eeuwen zijn beschreven hadden vaak betrekking op contact met Odiliawater. Het is nu aan U al dan niet op de uitnodiging in te gaan.