zaterdag 5 december 2020

Internetcensuur en internetdictatuur door Facebook van weblog klooster wegens vermeende "aanstootgevend inhoud"


Inmiddels al twee maanden kan er niet vanaf dit weblog worden doorgeplaatst op facebook aangezien een lezer ons heeft c.q. zou hebben gemeld als "aanstootgevend". Van onze protesten wordt de ontvangst geregistreerd en vervolgens gebeurt er niets.

Facebook draagt uit een forum te zijn waarop meningen vrij kunnen uitgedragen. Voor het afschieten van een weblog is kennelijk voldoende dat een onbekende beweert dat een religieus weblog "aanstootgevende inhoud" heeft waarna facebook bij verstek, zonder inhoudelijke kennisgeving en kennelijk zonder toetsing een veroordeling voor onbekende tijd uitspreekt waartegen de benadeelde niets kan doen.

Het zou niet verkeerd zijn wanneer overheden maatregelen namen om deze dictatuur van dit internetforum te reguleren - ook al ligt een vrouwenklooster misschien niet zo goed in de media, ook wij zouden graag tegen de dictatuur van facebook worden beschermd en hebben de tijd noch de middelen hiertegen rechtsmaatregelen te nemen. Wat we wel kunnen doen, is het via onze eigen middelen benoemen en vragen om interventie van personen en instanties die hier wel iets aan kunnen doen.