zaterdag 9 mei 2020

Voorbeden Hoogmis Patroonsfeest HH. Wiro, Plechelmus en Otgerus 2020


De HH. Wiro, Plechelmus en Otgerus voelden zich altijd en overal verbonden met de paus; dat ook wij de band van eenheid met de Kerk bewaren en zo geloofwaardige getuigen van Christus zijn die op de avond vóór zijn lijden en sterven zo vurig om eenheid bad. Laat ons bidden.

De HH. Wiro, Plechelmus en Otgerus verlieten huis en haard om in onze streken het geloof te verkondigen; dat ook in onze tijd en uit onze streken jonge mensen zich geroepen weten om als missionaris het evangelie in woord en daad uit te dragen. Laat ons bidden.

De HH. Wiro, Plechelmus en Otgerus onderhielden goede contacten met hertog Pepijn die hen ook een verblijf en laatst rustplaats op deze berg schonk; dat wij ook op sociaal-cultureel gebied eendrachtig met elkaar samenwerken en ons inzetten voor het welzijn van allen. Laat ons bidden.

De HH. Wiro, Plechelmus en Otgerus beëindigden hier in Berg hun leven en stierven er in geur van heiligheid; dat ook wij oprecht naar heiligheid streven; dat mensen aan ons doen en laten merken dat wij volgelingen van Christus zijn.  Laat ons bidden.

De HH. Wiro, Plechelmus en Otgerus worden hier in Berg nog altijd vereerd en in allerlei noden aangeroepen; dat wij hun voorbeeld van geloofsijver en geloofstrouw durven navolgen en dat zij op hun beurt onze bijzondere voorsprekers willen zijn. Laat ons bidden.

HEER ONZE GOD, WIJ BIDDEN U VERHOOR ONS!