dinsdag 21 april 2020

The Day after de bosbrand. Houdt U de deuren en ramen dicht!

gisteravond de gloed van de brand gezien vanuit sint Odilienberg

Althans we hopen maar dat het "The Day after" de bosbrand is, hoewel het sein brand meester nog niet gegeven kon worden, nadat vandaag ook mensen uit de gemeente zijn geëvacueerd.

Zojuist bij de metten en de lauden merkten we direct hoe de stank van de bosbrand en de daarvoor vervuilde lucht ons op de keel sloeg. De lucht is hier nu veel slechter dan in Rotterdam op Nieuwsjaarsdag en dat wil wat zeggen, kan de on line-zuster U uit persoonlijke ervaring verzekeren.

We willen al onze lezers uit de omgeving adviseren: Houdt U de deuren en ramen dicht minstens totdat het heeft geregend om de roetdeeltjes in de lucht zoveel buiten de deur te houden.

We zijn de Veiligheidsregio Limburg Noord en onze eigen burgemeester, mevrouw M. de Boer-Beerta zeer dankbaar voor alle veiligheidsmaatregelen, in samenwerking met de Nederlandse en Duitse overheden die de afgelopen dag en nacht hebben gezwoegd om de brand zoveel mogelijk binnen de perken te houden.

We bidden dat bewoners met luchtwegproblemen ook door corona-infectie beschermd en  gespaard worden. Ook vandaag bidden we weer onafgebroken dat er aan de pandemie een einde komt.