zondag 14 augustus 2016

Geloofscursus 2016-2017 in de Priorij Thabor De zeven Sacramenten van de Kerk


Velen denken dat in de kerk na het Tweede Vaticaanse Concilie delen van het geloof zijn veranderd. Het geloof is ons echter verkondigd door de Zoon van God. De waarheid die Hij ons uit de hemel is komen brengen kan niet worden veranderd: niet door de paus, niet door een bisschop en niet door een samenleving die God steeds meer buitensluit. 
          In het nieuwe seizoen willen wij in ons cluster opnieuw een geloofscursus aanbieden aan allen die over het geloof willen nadenken, hun geloof met anderen willen delen of hun geloofskennis willen opfrissen.
          Wij lezen de samenvatting van de Catechismus van de Katholieke Kerk. Vervolgens wordt uitleg gegeven bij deze tekst. Daarna kan ieder zijn inbreng met anderen delen. Op deze wijze willen wij dit jaar verder gaan met de bezinning op ons geloof aan de hand van de zeven sacramenten die Jezus aan zijn kerk heeft toevertrouwd om de gelovigen bijeen te brengen en zijn hulp aan te bieden.

Deelname is kosteloos
 Deelnemers kunnen zich opgeven in het eigen parochiebureau of mailen aan:
hamanspwfm@home.nl 

De geloofscursus vindt plaats op maandagen of woensdagen van 20.00 tot 22.00 uur in de priorij Thabor in Sint-Odiliënberg, op: 
maandag 5 september
maandag 12 september
woensdag 21 september
woensdag 9 november
woensdag 16 november
woensdag 23 november
maandag 9 januari
maandag 16 januari
maandag 23 januari
maandag 6 februari


Inleider: Mgr. Dr. P. Hamans