maandag 5 november 2018

The Power of Confession - Wier zonden gij vergeeft, zijn ze vergeven.



Net als alle sacramenten is het een persoonlijke ontmoeting met Jezus. In de biecht zeggen we onze zonden aan een priester die handelt in de persoon van Christus en met de autoriteit van Jezus om te luisteren, raad te geven, een passende boete te geven en de woorden van de absolutie uit te spreken.

Jezus gaf de macht om zonden te vergeven aan de apostelen toen Hij hen na Zijn verrijzenis verscheen, in het Evangelie van Johannes. Jezus verschijnt aan Maria Magdalena, die naar de apostelen gaat om hen te vertellen dat Jezus verrezen is van de dood. Later die dag, brengt Jezus hen een verrassingsbezoek.

In de avond van die eerste dag van de week, toen de deuren van de verblijfplaats der leerlingen gesloten waren uit vrees voor de Joden, kwam Jezus binnen, ging in hun midden staan en zei: “Vrede zij u.” Na dit gezegd te hebben toonde Hij hun zijn handen en zijn zijde. De leerlingen waren vervuld van vreugde toen zij de Heer zagen. Nogmaals zei Jezus tot hen: “Vrede zij u. Zoals de Vader Mij gezonden heeft, zo zend Ik u.” Na deze woorden blies Hij over hen en zei: “Ontvang de heilige Geest. Aan wie ge de zonden vergeeft, zijn ze vergeven, en aan wie ge ze niet vergeeft, zijn ze niet vergeven.” (Johannes 20, 19-23)

Met veel dank aan het Sint Paulus Instituut!