zaterdag 26 november 2016

Adventswens - De God van de vrede, Hij moge u heiligen, geheel en al.


Advent:
tijd van hoopvolle verwachting van de glorierijke wederkomst van onze Heer;
tijd van voorbereiding op onze ontmoeting met onze Zaligmaker;
tijd van hoop en geestelijke vernieuwing.
Deze tijd gaan we komende zondag in.

Beschouwen we een van de meest bekende Byzantijnse mozaïeken van de eens zo schitterende Aya Sofia-basiliek van Constantinopel, de hoofdstad van het Oost-Romeinse Rijk, het tweede Rome.
Christus, door de schilder zeer sereen uitgebeelde, zegent de gelovigen en toont hen het Evangelie waarin het woord des levens is vervat.
Bij het begin van de Advent wensen wij onze lezers en volgers een gezegende en heilige Adventstijd met de woorden van de H. Paulus in 1 Th 5,23:
Ipse Deus pacis sanctificet vos per omnia. Et integer spiritus vester et anima et corpus sine querela in adventu Domini nostri Iesu Christi servetur.
De God van de vrede, Hij moge u heiligen, geheel en al. Heel uw wezen, geest, ziel en lichaam moge ongerept bewaard zijn bij de Komst van onze Heer Jezus Christus.
Wij willen ook van harte iedereen die ons heeft ge-retweet, die ons volgt of die heeft aangegeven dat hij onze tweets waardeert op deze plaats van harte danken! 
Heel speciaal danken wij tenslotte al degenen die met ons mee-bidden voor roepingen voor ons klooster. Wij bidden op onze beurt voor al degenen -bekend en onbekend- die meeleven met ons klooster!
Zusters Priorij Thabor.