zaterdag 13 juni 2020

Viering Sacramentsdag 14 juni 2020 ten tijde van coronacrisis - Programma en hartelijke uitnodiging!

Basiliek en Mariakapel op de Kerkberg 
Op Sacramentsdag vieren we feestelijk Gods  nabijheid in de Heilige Eucharistie. Het feest is een grote jubelzang om God te eren en zijn zegen over ons af te smeken. Vanwege de coronapandemie gaat helaas de Sacramentsprocessie in Sint Odiliënberg door het dorp niet door. In plaats daarvan is er een alternatief programma op donderdag 11 juni en zondag 14 juni.

Zorgcentrum Bergh donderdag 11 juni 2020
om 15.30 uur zegent pastoor L’Ortye met het Allerheiligste in de monstrans de bewoners van Zorgcentrum Bergh. De pastoor loopt met, flambouwdragers en de geestelijk verzorgster rondom het gebouw en zegent de bewoners die voor de open ramen staan of zitten. Er is buiten genoeg ruimte voor belangstellenden die ook de zegen willen ontvangen.

Processiezondag 14 juni 2020 – Basiliek geopend van 09.00u tot 17.30u
9.30 uur Hoogmis in de Basiliek (maximaal dertig mensen). Inwoners van Sint Odiliënberg krijgen voorrang. De H. Mis kan in de Mariakapel en op de zitplaatsen buiten worden gevolgd en eventueel ook staande buiten - let op 1,5 meter tussenafstand!
Na de H. Mis koffie voor EURO 1,00 per kop in kloostergang (over passerelle = houten brug).
Na H. Mis (ongeveer 10.30u) is er uitstelling van het Allerheiligste in Basiliek en gelegenheid daar te bidden
Mariakapel blijf ook open
11.30u Eerste Rozenhoedje met Marialitanie in de Basiliek, kan ook buiten en in Mariakapel worden gevolgd.
12.00u instelling en zegen met het Allerheiligste
van 11.30u-12.00u is er ook biechtgelegenheid in de Basiliek

14.00 uur H. Mis in de Basiliek. Voor de mogelijkheden die te volgen, zie onder Hoogmis.
Na H. Mis uitstelling van het Allerheiligste in de Basiliek en gelegenheid om daar te bidden
15.30u Tweede Rozenhoedje in de Basiliek, zie hiervoor.
Van 15.30u - 16.30u biechtgelegenheid in Basiliek

17.00u afsluiting van de dag met Plechtige Gregoriaanse Vespers in de Basiliek, die ook in de Mariakapel en buiten kunnen worden gevolgd, zie hiervoor.

De gehele dag zijn leden van het Kerkbestuur, zusters van ons klooster en de Basiliekwacht aanwezig voor wie nadere informatie wenst.

Wij nodigen U van harte uit om te komen meebidden! De regels van het RIVM worden in acht genomen. Mocht het druk zijn dan kan dat betekenen dat U even moet wachten voor U de Basiliek kunt betreden.

Om overal op de Kerkberg goed te kunnen volgen wat er in de Basiliek gebeurt, wordt door de Priorij Thabor een geluidsinstallatie gehuurd waardoor in de Mariakapel, op de Kerkberg en op afstand op het Kerkplein direct kan worden gevolgd wat er in de Basiliek gebeurt.