donderdag 25 juni 2020

Roeping tot het Godgewijde leven in ons klooster ... ook een optie!

Uit een brief van het Roepingenplatform van het Bisdom Roermond die wij vandaag  mochten
ontvangen:

"Er is een nieuwe lente in de Katholieke Kerk in Europa! Met name in Nederland is ze wat pril, maar er is wél een positieve beweging gaande. In het Bisdom Roermond (en verspreid door Nederland) zien we een klein maar krachtig nieuw vuur van het geloof, dat aangestoken is door de Heilige Geest.

Jongeren verlangen ernaar hun roeping te ontdekken. Ze verlangen, net zoals iedereen, naar eeuwig geluk en er is sprake van een groeiend verlangen naar heiligheid onder hen. Ze hebben daarbij zeker hulp nodig in de vorm van vreugdevolle voorbeelden van priesters, religieuzen en gehuwden; getuigenissen van gelovigen die een relatie met Jezus hebben en begeleiding in het vinden van een weg naar heiligheid.

Vaak is het door een goed voorbeeld van een priester of religieuze dat jongeren aangetrokken worden tot de vraag: “Wat wil God voor mijn leven?” Ze stellen ook de (realistische) vraag: “Kan dat leven me echt gelukkig maken?” Vaak zijn ze geraakt door een stille retraite, een cursus, een geestelijk gesprek met iemand of door een spreker waardoor ze uitgedaagd worden tot opoffering en de ware liefde".

Dames die meer willen weten over het leven in ons klooster, kunnen om te beginnen meer informatie vinden op onze website www.priorijthabor.nl en zijn altijd welkom  voor een bezoek aan ons klooster.