dinsdag 9 juni 2020

H. Pastoor van Ars - "Laat ons de Heer in zijn tabernakel bezoeken!"

H. Pastoor van Ars -Jean Baptiste Marie Vianney  1786-1859
pastoor van Ars gedurende 41 jaar
Laat ons de Heer in zijn tabernakel bezoeken!

Onze Heer, verborgen in het tabernakel, wacht daar tot we naar Hem komen met onze gebeden en vragen. Hij is daar tegenwoordig in het Sacrament van zijn liefde, steeds bereid bij Zijn Vader voor onze zonden ten beste te spreken. Hij is hier om ons te troosten. Laten we Hem vaker bezoeken! Zo dikwijls wij ons voor een kwartiertje van onze bezigheden of van dikwijls nutteloos tijdverdrijf losmaken om naar Hem toe te komen, Hem te bidden en Hem voor de smaad die Hem wordt toegevoegd te troosten, bereiden we Hem vreugde. Telkens wanneer Hij zuivere zielen met oprechte overgave ziet komen, lacht Hij hen reeds van verre toe. Welke zaligheid mogen we in de tegenwoordigheid van God ervaren, als we ons alleen nog maar aan Zijn voeten voor het heilig tabernakel bevinden!
Luistert, kinderen, als u ’s nachts wakker wordt, begeeft u zich dan snel in de geest naar het tabernakel en zegt tot de Heer: “Mijn God, hier ben ik! Ik kom om U te aanbidden, U te loven en te prijzen, U te danken, U te beminnen en om U met de Engelen gezelschap te houden!”
Als we God zouden beminnen, zouden we steeds voor ons geestelijk oog dit vergulde tabernakel, dit huis van de lieve God, zien. Zien we onderweg een kerk, dan zou haar aanblik ons hart intenser moeten doen slaan.
Zouden we de ogen van de Engelen hebben en zouden we onze Heer Jezus Christus, tegenwoordig in het tabernakel en zijn blik op ons zien rusten, hoe zouden we Hem beminnen! We zouden niet meer van Hem weg willen gaan, we zouden steeds aan zijn voeten willen verblijven: het zou een voorsmaak van de hemel zijn. Al het overige zou ons als smakeloos voorkomen. Maar merkt u, hoe zeer ons het geloof ontbreekt?


Als we ons voor het heilig Sacrament bevinden laat ons, in plaats van om ons heen te zien  onze ogen sluiten en ons hart openen. De lieve God zal het Zijne openen. Wij gaan naar Hem, Hij komt naar ons, wij om te vragen, Hij om te geven.