zaterdag 22 september 2018

Koninklijke onderscheiding uitgereikt in Priorij Thabor aan Mevrouw Marlou Roeleveld-De Ligt - reportage

Gisteren (vrijdag 21 september 2018) heeft burgemeester Monique de Boer-Beerta, burgemeester van Roerdalen de koninklijke onderscheiding lid van Oranje Nassau uitgereikt aan Marlou Roeleveld-de Ligt uit Sint Odiliënberg (70) vanwege haar vele verdiensten en inzet op het gebied van vrijwilligerswerk. Zij is een zus van Moeder Priorin.

Marlou Roeleveld is sinds 1995 secretaris van Heemkundevereniging Roerstreek. Voor deze vereniging doet ze niet alleen de boekhouding maar is onder andere ook gastvrouw bij evenementen, maakt nieuwe leden wegwijs en notuleert bij vergaderingen. Tijdens het organiseren van de festiviteiten rondom het jubileumjaar in 2017 heeft ze bijzonder veel werk verzet. Verder is ze ook collectant voor het Prinses Beatrixfonds en zocht zij de sponsors voor haar zoons toen die voor KWF Kankerbestrijding meededen aan Alpe d’HuZes.

Daarnaast is zij sinds jaar en dag vrijwilliger in ons klooster op wie wij altijd kunnen bouwen. We zij dankbaar dat de burgemeester - gegeven onze clausuur- het mogelijk heeft gemaakt dat zij deze plechtigheid konden meemaken, doordat deze bij ons in huis plaatsvond.