dinsdag 25 september 2018

Hartelijke uitnodiging om mee te doen met de Kerkberg Gebedsgroep “In lumine tuo videbimus Lumen”.



Met veel genoegen berichten wij U dat op 19 augustus 2018 de "Kerkberg Gebedsgroep “In lumine tuo videbimus Lumen”  (In Uw licht aanschouwen wij het Licht) opgericht is.

Recent zijn wij, zoals U vermoedelijk gezien hebt, begonnen met het plaatsen van gebedsintenties op dit weblog. Dat leidde tot een stroom van reacties.

Hierover hebben we nagedacht en besloten tot het oprichten van een Kerkberg gebedsgroep. Bij een gebedsgroep worden ook anderen dan de zusters uitgenodigd om mee te bidden voor de opgegeven intenties (ook degenen die intenties hebben opgegeven).

Waarom de Kerkberg Gebedsgroep en niet de Priorij Gebedsgroep? Omdat wat ons betreft niet alleen de zusters maar alle betrokkenen van de Kerkberg (inclusief bezoekers) worden uitgenodigd mee te bidden.

Hoe werkt het?

1.  Aanmelding kan eenvoudig via gebedsgroep@kerkberg.nl waarbij gevoegd Uw naam.
Op dit adres kunt U ook gebedsintenties opgeven. De website kerkberg.nl is nog niet geactiveerd, dus U krijgt voorlopig antwoord  van het klooster. Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor berichten gerelateerd aan de Kerkberg Gebedsgroep.

2. Wij bidden in het klooster dagelijks voor alle opgegeven intenties.

3. Wie zich opgeeft, ontvangt dan 12 keer per jaar de digitale nieuwsbrief waarin de gebedsintenties voor de komende maand (samengevat per categorie, uiteraard met respect voor Uw privacy). 

4.  Leden van de nieuwsbrief worden uitgenodigd dagelijks de geloofsbelijdenis, het Onze Vader en een tientje van de rozenkrans met ons mee te bidden. “Waar twee of meer in Mijn naam verenigd zijn, daar is God in hun midden”.

5.  Jaarlijks op het Thaborfeest (6 augustus) nodigen we de leden van de gebedsgroep uit om in levende lijve met ons in de basiliek het rozenhoedje en de vespers te komen meebidden, gecombineerd met ontmoeting in de priorij.

Wij nodigen U graag uit om met ons mee te bidden! Velen in de omgeving van de Kerkberg maar ook in wijdere kring in Nederland en daarbuiten gingen U inmiddels voor.

Bidden doet bidden.