maandag 11 maart 2019

Uit de Limburger van vandaag: Roerdalen staat van 18 tot en met 24 maart volledig in het teken van geluk.


Tijdens de Geluksweek Roerdalen zijn er iedere dag, verspreid over de zes dorpen van de gemeente, gratis activiteiten rondom het vergroten van geluk.

De activiteiten worden georganiseerd door een grote groep vrijwilligers, inwoners, ondernemers en verenigingen. Het programma met een gevarieerd en inspirerend aanbod van ruim 150 activiteiten is bestemd voor jong en oud. Alle activiteiten zijn hier te vinden.

„Uit de ‘Klein Geluk’-gedachte ontstaan kleine en grote sociale en maatschappelijke initiatieven, zoals deze Geluksweek”, vertelt wethouder Jan den Teuling. „Belangrijk is dat mensen met elkaar in contact zijn en zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven. Dat draagt bij aan geluk. De gemeente is niet verantwoordelijk voor geluk, maar kan er door te faciliteren wél meer inhoud aan geven. In de Geluksweek laten onze inwoners, ondernemers en verenigingen zien wat er samen allemaal mogelijk is in Roerdalen. Wij zijn graag hun partner, een andere overheid.”

„Alle deelnemers werken mee op vrijwillige basis en organiseren hun eigen activiteit. Voor sommige activiteiten is slechts beperkt plek en moeten deelnemers zich vooraf aanmelden”, aldus een woordvoerster van de gemeente Roerdalen. „Het programma biedt een enorme variatie aan activiteiten voor groot of klein of om samen te doen. Voor kinderen bestaat het programma uit onder andere verschillende leuke knutselactiviteiten, ponyrijden, spannende speurtochten, lammetje knuffelen, handboogschieten, bootcamp of muziek maken. Voor volwassenen zijn er verschillende wandelingen, muzikale optredens, workshops, lezingen, rondleidingen, demonstraties, groepsgesprekken of gezellig dansen. Daarnaast kunnen bezoekers ook meedoen met de activiteiten van de Stadt Wassenberg.”

Alle inwoners van Roerdalen ontvangen een ‘Gelukskrant’ met alle activiteiten en meer in de brievenbus.