donderdag 7 maart 2019

Ook ons klooster doet mee aan de Geluksweek Gemeente Roerdalen - Programma Priorij Thabor


Geluksweek Roerdalen 2019  Geluk om mee te beleven!

Van maandag 18 maart tot en met zondag 24 maart is de Geluksweek Roerdalen. Door en voor inwoners, verenigingen en ondernemers en leuk voor bezoekers groot en klein. Met een programma boordevol inspirerende activiteiten om het persoonlijke geluk te vergroten. Want geluk delen zorgt voor meer geluk. De hele week zijn in de zes dorpen van Roerdalen gratis activiteiten rondom geluk. Kijk voor meer informatie over het programma, tijdstippen en locaties van de Geluksdag op www.roerdalen.nl/geluksweek (on line vanaf begin februari)

PROGRAMMA GELUKSWEEK PRIORIJ THABOR

Maandag 18 maart 
16.30 –   17.30u Lezing: Over Wiro, Plechelmus en Otgerus – geloofsverkondiging in onze streken. Vele geloofsverkondigers zijn in de eerste tijd naar de Nederlanden gekomen meestal uit Ierland of Schotland. In onze streken zijn de vagante (ambulante) bisschoppen Sint Plechelmus en Wiro en de diaken Otgerus de belangrijkste geloofsverkondigers. Over hun betekenis tijdens en na hun leven is veel te vertellen.
17:45u Gregoriaanse Vespers

Dinsdag 19 maart 
16.30 – 17.30u Lezing: Geschiedenis en spiritualiteit van de Orde van het H. Graf – vanaf het H. Graf in Jeruzalem  via de Kruistochten naar onze tijd.
17:45u Gregoriaanse Vespers

Woensdag 20 maart 
16.30 – 17.30u Lezing: De Moderne Devotie, kanunnik Jan van Abroek en de renaissance van de Orde van het Heilig Graf vanaf de Kerkberg door West Europa in de vijftiende eeuw
17:45u Gregoriaanse Vespers

Donderdag 21 maart
16.30 – 17.30u Lezing: Sint Augustinus – voor beginners
Sint Augustinus is een centrale figuur, zowel binnen het christendom als binnen de geschiedenis van het westerse denken. Hij is ook de zogenaamde Regelvader van de Orde van het H. Graf – dagelijks actueel voor de zusters.
17:45u Gregoriaanse Vespers

Vrijdag 22 maart
16.30 – 17.30u Lezing: H. Odilia – bid voor ons. De devotie voor de H. Odilia op de Kerkberg bestaat vanaf de veertiende eeuw. De H. Odilia leefde  in de zevende eeuw in Noord Frankrijk. Zij werd namelijk blind geboren en bij haar doopsel werd zij op miraculeuze wijze ziende: met het licht van het geloof ontving zij het licht in de ogen en in haar geest. Jaarlijkse komen velen op bedevaart naar de Kerkberg. Op de derde zondag van juli is de plechtige Odiliaviering met zegen van het Odiliawater en de persoonlijke zegen met de relieken.
17:45u Gregoriaanse Vespers

Zaterdag 23 maart 
16.30 – 17.30u Lezing: Hoe leven wij als kloosterlingen op de Kerkberg:
- Door God geroepen
- God loven, aanbidden, smeken en danken in het koorgebed, gezongen in het Latijn met  Gregoriaanse zang
- Apostolaat: catechese, Latijnse les, huiswerkcentrale het hoeden van het sacraal karakter van de Kerkberg, juridisch spreekuur, wat zich verder aandient.
                 17:45u Gregoriaanse Vespers

Zondag 24 maart 
vanaf 15.00u: Rondleiding in het klooster door de zusters om 15.00, 15.30 en 16.00u door het klooster inclusief de kapel en vertellen over het kloosterleven, de geschiedenis van de Orde van het Heilig Graf, en de in het klooster aanwezige kunstvoorwerpen.
Toegang via de groene poort op de Kerkberg achter de Basiliek
16.45u Inleiding en 17.00 Gregoriaanse Vespers in basiliek