dinsdag 22 mei 2018

SINT-ODILIËNBERG SACRAMENTSPROCESSIE ZONDAG 3 JUNI 2018

Zondag 3 juni zal bij goed weer de Sacramentsprocessie door het dorp trekken. De Hoogmis begint om 9.00 uur in de basiliek en de Sacramentsprocessie vertrekt om 10.00 uur vanaf het Kerkplein. Zoals elk jaar wordt deze mooie traditie in ere gehouden door jong en oud uit het dorp, gezamenlijk versieren zij de rustaltaren en straten, en nemen zij deel aan de processie. Er wordt gebeden voor vrede, bescherming, en zegen voor ons dorp en heel de wereld.

De processie is een oude traditie die al jaren door iedereen uit het dorp een warm hart wordt toegedragen, samen brengen we zo een eerbetoon aan Jezus in het H. Sacrament en vieren we ons geloof, ieder met zijn eigen inbreng.

Zoals elk evenement draait ook de processie volledig op vrijwilligers. Samen spannen zij zich in om een mooie en gezegende dag van te maken.

Wat kunt u doen? S’ochtends worden de straten versierd door middel van zandtapijten en bloemen, rustaltaren worden opgezet en er zijn vrijwillige verkeersregelaars en u kunt natuurlijk mee lopen! Voor al deze activiteiten kunt u zich bij ondergetekende aanmelden. Ook uw kinderen zijn meer dan welkom om mee te lopen of mee te versieren.

Daarnaast kunt u ook voor uw eigen raam of voordeur bloemen en/of kaarsen zetten om O.L. Heer in het H. Sacrament te eren.

Aan het eind van de processie verzamelen we op het Kerkplein voor een kopje koffie en een broodje en sluiten we gezamenlijk af. Ook hierbij kunt u helpen.

Alle hulp is welkom, u kunt zich aanmelden bij:

Priorij Thabor
Aan de Berg 3
Tel. : 532074
priorijthabor@priorijthabor.nl

Mirjam Cuijpers – Sanders
Hagelkruisweg 11
Tel.: 532797
mirjam.cuijpers@hetnet.nl

Bianca Crombach
Tel.: 0610749578
Bjp.crombach@gmail.com