maandag 14 juni 2021

Pleisterplaats (horeca) op Kerkplein moet blijven! Teken de petitie!

 

De gemeente Roerdalen heeft onlangs toestemming gegeven om voormalig café Smeets, met meer dan 100 jaar historie, om te bouwen tot een appartementencomplex. 

Vele buurtbewoners van café Smeets in St. Odiliënberg zien graag dat er een horeca-bestemming in de oude dorpskern blijft omdat er overdag veel fietsers, wandelaars en kanovaarders vragen waar ze een kopje koffie kunnen drinken.

Wij verwijzen naar nota’s van de gemeente Roerdalen (herinrichting Kerkplein, 3 maart 2006) waarin staat vermeld: Geen plein in onze gemeente trekt zoveel mobiele toeristen als het Kerkplein/Raadhuisplein. Het betreft bezoekers van het Heemkundemuseum en de basiliek. Vele klassieke toertochten, fiets- en wandelroutes (o.a. het Pieterpad) komen langs het plein. En natuurlijk niet te vergeten de vele kanovaarders die op het plein aanleggen/vertrekken. Volgens een recente publicatie streeft gemeente Roerdalen naar 100.000 toeristen per jaar.

Wat kunnen we deze toeristen in de 'Parel van de Roerstreek' bieden als de horecabestemming van het plein verdwijnt? Hoe kan toerisme worden bevorderd als er geen horeca meer is? Zonder nabijgelegen horeca worden de aan het plein gelegen monumenten ook niet meer zo goed bezocht.

Met het tekenen van deze petitie geeft u aan dat er een horecagelegenheid in café Smeets moet blijven. Dit draagt bij aan de levendigheid en sfeer van deze bijzondere dorpskern. Steunt u deze petitie, laat het ons dan weten door hem te ondertekenen!

Overigens staat het u natuurlijk ook vrij om individueel bezwaar aan te tekenen tegen dit besluit van de Gemeente Roerdalen.

LINK NAAR PETITIE