zaterdag 24 augustus 2019

De Kerkberg in Sint Odiliënberg - levend centrum van geloof en gebed "Zoekt de Heer, nu Hij zich vinden laat"


Bezoekers op de Kerkberg nu
Minimaal vanaf de achtste eeuw komen er dagelijks vele bezoekers naar de Kerkberg, en soms zochten zij die niet eens, maar lopen of fietsen er bijna tegen aan. Ook zij zijn onder de indruk, schieten foto’s en bestijgen de berg. Anderen weten precies waar zij moeten zijn en komen van heinde en verre om God te zoeken en te vinden. Op de Kerkberg is God dichterbij – voor wie Hem zoekt. “Zoekt de Heer nu Hij zich vinden laat, roept Hem aan nu hij nabij is” (Jesaja 55,6). Veelvuldig zijn er rondleidingen (afspraken via inlichtingen@priorijthabor.nl). Op woensdag, zaterdag en zondag is de Basiliek vanaf 13.30u open - sluiting op woensdag en zaterdag rond 16u, zondag na de Gregoriaanse vespers rond 17.30u).

Geloven op de Kerkberg nu
Iedereen is van harte welkom om met ons de Heilige Liturgie te vieren, tot eer aan God en heil van mensen. Dagelijks vieren we in de basiliek de Heilige Mis (op zondag en hoogfeesten om 09.30u en op andere dagen om 08.00u), steeds voorafgegaan door de terts, een kort gebedsuur van het getijdengebed. Iedere dag bidden we de Vespers (avondgebed) op zondag om 17.00u en op andere dagen om 17.45u (zomers in de Basiliek, anders in naast de Basiliek gelegen klooster, adres ingang: Aan de Berg 3). De kerkzang is het eeuwenoude Gregoriaans, gezongen door de Kanunnikessen van het H. Graf, soms samen met de heren van de parochiële schola. Sinds 2017 is er ook een Kerkberg Gebedsgroep In Lumine Tuo – velen bidden zo samen voor de gebedsintenties die worden opgegeven en geanonimiseerd gepubliceerd op het weblog van het klooster.

(Geloofs)onderricht op de Kerkberg nu
Tot op de dag van vandaag wordt in het klooster structureel catechese aan kinderen en grote(re) mensen gegeven. Het klooster deed en doet dat mede namens de Parochie van de HH. Plechelmus, Wiro en Otgerus.  Het is belangrijk dat zij onderricht worden in het geloof, zodat zij God leren kennen en zich aan Hem kunnen toevertrouwen in alle omstandigheden die het leven met zich meebrengt. Wij geven ook graag catechese aan volwassenen bijvoorbeeld in het kader van voorbereiding op het H, Doopsel of H. Vormsel maar ook gewoon voor wie meer over zijn geloof wil weten. Als we weten wat U zoekt, kijken we of we een aanbod op maat kunnen maken. Iedereen is van harte welkom voor geloofsvorming en geloofsgesprek. Contact: 0475 53 20 74 of inlichtingen@priorijthabor.nl