maandag 5 augustus 2019

Breaking! Verschijning eerste Thaborbode (2019 nummer 1)





Dit is het eerste nummer van de Thaborbode, een digitale nieuwsbrief voor wie geïnteresseerd is in de Kerkberg in Sint Odilienberg.

Odiliazondag 2019
Odiliazondag 2019 nieuwe stijl was zeer geslaagd, U vindt onder deze link de fotoreportages. Een verslag verschijnt binnenkort op het weblog van Priorij Thabor

6 augustus Thaborfeest
Wij nodigen U graag uit voor de plechtige Hoogmis op dinsdag 6 augustus aanstaande om 09.30u in de Basiliek. Dan vieren we het  Feest van de Gedaanteverandering (Transfiguratie) van de Heer op de Berg Thabor. Titelfeest van de Priorij Thabor. De zang wordt verzorgd door de parochiële schola en de zusters Kanunnikessen van het Heilig Graf. Na de H. Mis is er koffie met vlaai in de Jan van Abroekzaal van het klooster (vrijwillige bijdrage, richtprijs 2 Euro).

Door de menswording van Gods Woord is voor de ogen van onze geest een nieuw licht van zijn heerlijkheid opgegaan. God zichtbaar kennend, worden wij weggesleurd naar liefde voor de onzienlijke dingen” (prefatie).
Het verlangen Christus met onverhuld gelaat te mogen aanschouwen drukt de liturgie van het feest van de Gedaanteverandering in het intredelied met de woorden van Psalm 26,8-9 als volgt uit: “Naar U gaat mijn hart uit: U wil ik zien; uw gelaat, Heer, wil ik aanschouwen” en de liturgie preciseert dit nog iets nader met een tekst uit het Boek der Wijsheid (7,26) in het Alleluiagezang: “Hij is de afglans van het eeuwig licht, de spiegel zonder smet en het beeld van zijn goedheid”. Wij hopen dat U met ons dit grote feest komt meevieren!

15 augustus Marie Tenhemelopneming
Op donderdag 15 augustus aanstaande Maria Tenhemelopneming is de bedevaart van en naar de Kapel in ’t Zand in Roermond met onderbreking rond 12u op de Kerkberg voor een gebedsdienst in de Basiliek en gelegenheid om het meegebrachte brood te nuttigen in de Jan van Abroekzaal van ons klooster (koffie en thee aanwezig). Als U niet kunt of wilt wandelen kunt U ook rond 12u het gedeelte op de Kerkberg meemaken.

17  augustus Bisschopelijke herbegrafenis Venlo
Op zaterdag 17 augustus aanstaande vindt in de Martinuskerk in Venlo de plechtige herbegrafenis plaats van Bisschop Philippus Damianus van Hoensbroeck, markgraaf en markies van en tot Hoensbroeck, zie deze link.

28 augustus Sint Augustinus
Op donderdag 28 augustus aanstaande is er om 09.30u een plechtige Hoogmis in de Basiliek wegens het feest van de H. Augustinus, Regelvader van de Kanunnikessen van het H. Graf. "De heilige Augustinus is een man die nooit oppervlakkig geleefd heeft; dorst, onrust, voortdurend zoeken naar de Waarheid is één van de grondtrekken van zijn leven; echter niet naar pseudowaarheden die niet in staat zijn duurzame vrede aan het hart te geven, doch die Waarheid die zin geeft aan het leven en die het “verblijf” is waarin het hart sereniteit en vreugde vindt”. Wij hopen dat U ook die dag met ons de H. Mis komt meevieren.

Kerkberg Gebedsgroep
Wij geven U graag ook een inzicht in de vele gebedsintenties van de Kerkberg Gebedsgroep van deze maand- met de uitnodiging daarvoor met ons mee te bidden in de kerk, thuis, onderweg.  Als U meedoet, krijgt U iedere maand een mailtje met de intenties en een gedachte ter nadere overweging bijvoorbeeld een gebed.

Catechese voor klein en groot
Het nieuwe catecheseschooljaar komt er weer aan. U kunt zich melden via inlichtingen@priorijthabor.nl om een passend aanbod te bespreken.

Openingstijden Kloosterwinkeltje
Op weekdagen: van 10-11.30u en 15.15-16.30u en op afspraak 0475 53 20 71

Heilige Missen Basiliek: zondag om 09.30u, andere dagen 08.00u en woensdag om 19.00u.

Giften
Ook wij kunnen van alleen de wind niet leven. Wilt u het klooster financieel steunen, dan kunt u uw bijdrage overmaken naar
NL41INGB 0001 0361 15. Meer informatie zie deze link. Bijvoorbaat veel dank!

Redactie: Priorij Thabor contact@kerkberg.nl

Wilt U ook deze nieuwsbrief per mail ontvangen, stuur dan een berichtje aan contact@kerkberg.nl
Hebt U e-mailadressen van geinteresseerden, geef ze ons dan door! Wij sturen dan eenmalig een nieuwsbrief.